Marko Pinterić: Uvod v fiziko z rešenimi problemi: From physical principles to international standards

[naslovnica]

Delo dobrega inženirja je nemogoče zamisliti brez dobrega poznavanja osnov fizike. Publikacijo namenjeno učenju fizike je avtor na osnovi lastnih izkušenj posebej prilagodil prav študentom tehničnih študijskih smeri.

V prvem delu je povzeta teorija skozi logiko uporabe pri reševanju problemov. Sledijo pretežno originalni fizikalni problemi, ki so po svoji vsebini čim bolj praktični in inženirski. V drugem delu so napisane podrobne rešitve problemov. Pospremljene so z natančnimi grafi ali slikami, v katerih so objekti in vektorske veličine narisani v merilu in različno obarvani.

Za fizikalne veličine so uporabljene oznake po standardu ISO 80000, ki so običajne tudi v inženirskih disciplinah.

Kolofon, kazalo in nekaj tipičnih strani lahko vidite tukaj: VZOREC.

Tukaj najdete spisek doslej odkritih napak: ERRATA.

Če v publikaciji naletite na napako, me o tem obvestite na elektronski naslov: [] Preden prijavite napako, se prosim prvo prepričajte, da še ni na spisku odkritih napak zgoraj.

Cena 275-stranske publikacije je 18 €. Kupi se lahko v knjigarni tehniških fakultet, Smetanova ulica 17, 2000 Maribor. Delovni čas knjigarne je 8:00 - 13:00 od ponedeljka do petka. Publikacija se lahko naroči tudi po povzetju in po navadni pošti, pri čemer se zaračuna tudi poštnina, ki je odvisna od teže pošiljke. Fizične osebe lahko knjigo naročite na na naslovu [] ali telefonski številki (02) 220 7029, pravne osebe pa z naročilnico s pripisom "Fakulteta za gradbeništvo", poslano po fax-u na številko (02) 220 7272 ali po navadni pošti.


Dodelano: . Stran je prebralo obiskovalcev od novembra 2013.